< >

Winnaar World Kitchen Design Award 2013

Culimaat wint World Kitchen Design Award!

 

Op 21 mei kreeg Culimaat-ontwerper Davy Swanenberg in het Hiltonhotel in Madison (Wisconsin, USA) de 1e prijs van de prestigieuze World Kitchen Design Award uit handen van Jim Bakke, CEO van Sub-Zero/Wolf. Eerder had hij al de eerste prijs gewonnen in de Kitchen Design Contest UK & Europe.

Aan de prijs is een bedrag van $ 40,000 verbonden. De 7-koppige jury, bestaande uit architecten en interieurarchitecten, was het unaniem eens over de winnaar. Volgens het juryrapport waren de verhoudingen, het materiaalgebruik en de belijning van absolute wereldklasse. Culimaat liet in deze wedstrijd kanshebbers uit grote landen als Italië, USA, Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië en Mexico achter zich.

Davy: “We zijn erg blij dat we, na ons jarenlang te hebben verbeterd en altijd op zoek te gaan naar mooiere details en materialen, een team hebben samengesteld dat keukens kan bouwen op wereldniveau. Dit is het begin van iets heel moois en een geweldige opsteker voor ons allemaal.

Op dit moment zijn we met het ontwerpteam van Culimaat bezig met heel bijzondere, nieuwe keukenconcepten. Hopelijk zijn we er over twee jaar weer bij.” 

Juryreport:

Kitchen Design Contest judge E.J. Meade said that the judging panel looked for a great level of innovation in the contemporary-style kitchens and that they unanimously agreed on the excellence of Swanenberg’s design. Meade described the project as “a kitchen of contrasts” that was “tempered with a playful use of materials and surfaces,” “rigorously detailed,” and one that the judges deemed a work of art. Swanenberg was named a global winner as a first-time Kitchen Design Contest entrant.                     

Culimaat Davy Swanenberg KDC 06

Culimaat Davy Swanenberg KDC 04

Culimaat Davy Swanenberg KDC 05

Culimaat Davy Swanenberg KDC 01

Keukenconcept Unum, ontworpen door Davy Swanenberg en Marco Daverveld

kenmerkt zich door de vele verborgen gadgets. Alles is onder handbereik zodat iedere (hobby)kok zich kan focussen op het creëren van mooie gerechten.

Hiervoor is in het eiland een professionele module ingericht voorzien van passende kranen en een handige snijplank. Ook bevat de vierdeurs, met leder beklede, kast een werkblok met daaronder een lade welke ruimte voor gedroogde kruiden en een broodmes met broodplank bevat.

Onder het werkblad van gezoet marmer is een lade ingericht met warmhoudapparatuur. De stoere wijnkast van Sub Zero is volledig in het keukenconcept geïntegreerd en houdt alle wijn op de juiste temperatuur. De indeling en maatvoering kan geheel ingetekend worden naar ieders persoonlijke voorkeur en beschikbare ruimte. 

Klik hier voor alle foto's van de Unum