< >

Design Award 2011 Benelux

Erkenning voor keukenontwerp Cubic XL

 

In De Reehorst in Ede werd door hoofdredacteur Henk Knol van Keuken en Interieur Magazine de jaarlijkse KIM Design Award uitgereikt. Deze Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een daadwerkelijk gerealiseerd keukenontwerp in Nederland of Vlaanderen.
 
De Cubic XL is ontworpen door Twan Swanenberg. Het ontwerp toont hoogglans gepolijste witte fronten, gecombineerd met een donker geoliede eiken kastenwand en een Corian werkblad. Een opvallend detail is dat een van de kastdeuren in de muur schuift zodat het werkblad aan het zicht onttrokken kan worden.

De proporties zijn extreem ruim van opzet. Bijzonder zijn de 4 cm ‘dikke deuren’ welke lijken te zweven en de losse kasten met elektronisch gestuurde lades. Ook de unieke ingebouwde vaatwasser is een ontwikkeling van Culimaat. Tot in de kleinste details ademt deze keuken een superieure kwaliteit en vakmanschap.

De inbouwoven, de combi-stoomoven, de warmhoudlade, het inbouwkoffiezetapparaat en de twee vaatwassers zijn van Miele. De kookplaten en het koel-vriessysteem komen van Gaggenau en de kokend waterkraan is van Quooker. De keuken wordt aangelicht door verlichting van Modular.

Culimaat behoort al jaren tot de top als het gaat om vormgeving en kwaliteit en won al eerder in 2004 en 2009 de Keuken Design Award. In 2005 werden zij genomineerd voor de internationale Industry Awards.

25544

223647

222006

Klik hier voor alle foto's van de Cubic XL